Препарати
Торове
Семена
Инвентар
Поливни системи
За вино и ракия

Торове

Най-търсени производители на Торове:

Кристалон зелен/специален 18-18-18 - Яра Мила | Макадамия 05

Кристалон зелен/специален 18-18-18 - Яра Мила

за 200 гр
4.10лв
Промо -11% Амалгерол - органичен тор, биостимулатор | Макадамия 05

Амалгерол - органичен тор, биостимулатор

за 1 л
19.00лв17.00лв
Комплекс 12-11-18 +2.6MgO +TE - Яра Мила | Макадамия 05

Комплекс 12-11-18 +2.6MgO +TE - Яра Мила

за 5 кг
11.90лв
Лактофол Вкоренител - бърз старт | Макадамия 05

Лактофол Вкоренител - бърз старт

за 50 гр
6.80лв
Аминозол - Лебозол | Макадамия 05

Аминозол - Лебозол

за 1 л
31.90лв
Акарзин - прилепител, акарицид | Макадамия 05

Акарзин - прилепител, акарицид

за 300 мл
4.20лв
Комплексен тор 20-20-20 Син - Фермер плюс | Макадамия 05

Комплексен тор 20-20-20 Син - Фермер плюс

за 50 гр
1.60лв
Калиев сулфат | Макадамия 05

Калиев сулфат

за 5 кг
11.90лв
Гроу Плант Стоп Фрийз/Stop Freezе - защита от замръзване | Макадамия 05

Гроу Плант Стоп Фрийз/Stop Freezе - защита от замръзване

за 1 л
21.90лв
Комплексен тор 28-20-11 Жълт - Фермер плюс | Макадамия 05

Комплексен тор 28-20-11 Жълт - Фермер плюс

за 50 гр
1.70лв
Карбамид / Уреа - амониев тор | Макадамия 05

Карбамид / Уреа - амониев тор

за 5 кг
6.90лв
Лумбрекс - тор от калифорнийски червеи | Макадамия 05

Лумбрекс - тор от калифорнийски червеи

за 100 мл
2.80лв
Бор - Лебозол | Макадамия 05

Бор - Лебозол

за 1 л
16.90лв
Троен суперфосфат (TSP) | Макадамия 05

Троен суперфосфат (TSP)

за 5 кг
7.80лв
Амониев нитрат / амониева селитра | Макадамия 05

Амониев нитрат / амониева селитра

за 2 кг
3.60лв
Тотал Кер - Лебозол | Макадамия 05

Тотал Кер - Лебозол

за 1 л
18.00лв
Патенткалий - Калиев сулфат с Магнезий | Макадамия 05

Патенткалий - Калиев сулфат с Магнезий

за 5 кг
10.90лв
Комплексен тор 6-5-38 Червен - Фермер плюс | Макадамия 05

Комплексен тор 6-5-38 Червен - Фермер плюс

за 50 гр
1.60лв
Калций - Лебозол | Макадамия 05

Калций - Лебозол

за 1 л
16.80лв
Комплексен тор 6-48-18 Зелен - Фермер плюс | Макадамия 05

Комплексен тор 6-48-18 Зелен - Фермер плюс

за 50 гр
1.70лв
Калфос NP - Лебозол | Макадамия 05

Калфос NP - Лебозол

за 10 л
169.00лв
Алкаферт NPK 12:5:7 +МЕ - с макро и микро елементи | Макадамия 05

Алкаферт NPK 12:5:7 +МЕ - с макро и микро елементи

за 1 л
8.90лв
Микробтима Протект | Макадамия 05

Микробтима Протект

за 50 мл
4.60лв
Универсална почва за цветя | Макадамия 05

Универсална почва за цветя

за 3 л
2.90лв
Торове

Торове

Торове

Торове от доказани производители гарантиращи високо качество, ще откриете в агроаптека Макадамия 05 гр. Пловдив. Ще ви предложим торове за зърнопроизводство, зеленчукопроизводство, овощарство, картофопроизводство, лозарство, декоративни растения и други. Цените на торове в онлайн магазина agroapteki.com са едни от най-ниските, а гамата от разнообразие включва гранулирани, сухи, гел и течни торове, НПК торове, комбинирани и смесени, както и богата гама адюванти, прилепители и подобрители. Предлагаме торове за листно и почвено третиране.

Доставка на торове в цялата страна

Доставяме всички видове торове в рамките на страната чрез куриерска фирма Еконт. Цената на доставка на торове е спрямо обявената от куриера такава, но с 9% търговска отстъпка от нея. Доставка на до 2 кг торове възлиза около 5 лв до офис на куриера. Доставки се правят ежедневно и в 90% от случаите се извършват за 1-2 работни дни, в редки случаи се налага забавяне на доставката на торове до 5-7 работни дни в зависимост от заявеното и налично количество към момента на поръчка.

Вижте основните типове торове предлагани от Агроаптека Макадамия 05


Съдържание


Как да избера правилните торове?

Избора на вида и състава на нужният тор се взема спрямо много критерии, започвайки от фазата на развитие на растенията, през състоянието на самото растение, както и климатичните условия в момента и предхождащи торенето. Може да прегледате статиите в нашия блог описващи различните фази на развитие на растенията и нуждите им от подходящи елементи съдржащи се в използваните торове, така че да задоволите нуждите на растенията от качествени хранителни елементи.

Торове спрямо фазите на растенията

Торове спрямо фазите на растенията

1. Какви торове са нужни за различните фази на развитие на растението?

  • В началните фази на развитие обикновено се появява нужда от повече фосфор, за това може да изберете НПК торове с по-голямо съдържание на фосфор.
  • Азотни торове или такива с по-високо съдържание на азот са нужни през всички фази на развитие, но в средните фази е добре да се използват балансирани НПК торове с равни пропорции, освен ако други фактори не изискват нещо различно.
  • В крайните фази на жизнения цикъл на селскостопанската продукция обикновено се появява повече нужда от калий, което би обосновало и избора на подходящи калиеви или НПК торове съдържащи в по голямо съотношение калий.

2. Кои са подходящите торове спрямо нуждите на растенията?

Избора торове спрямо нуждите от хранителни елементи на растенията се прави на база текущото им състояние, както и очакваните климатични условия. В процес на вкореняване се препоръчва снабдяване с фосфор чрез подходящи торове, за здраво и силно растение се добавя повече азот, а за добри, едри и здрави плодове повече калий. В никакъв случай използването на хранителни елементи не бива да става с единичното им третиране, т.е. при прилагане на торове се вземат такива, които съдържат всички хранителни елементи но в различни пропорции, спрямо нуждите на растението. За да разпознаете симптомите на недостиг на елементипрочетете повече тук.

Гранулирани НПК торове

Гранулирани НПК торове

3. Как да избера тор спрямо метода на третиране?

Избора на подходящ тор може да се обоснове и метода на торене, дали ще се използва листно пръскане чрез ръчна или автоматизирана пръскачка, дали ще се използва система за капково напояване или микродъждуване, а дори и машинно пръскане на големи територии. Повечето торове са водоразтворими и са подходящи за всички методи, като има по-съществена разлика в това дали са предназначени за почвено или листно приложение. Все пак разнообразието на торове включва течни, гелообразни или добре познатите ни гранулирани такива, така че всеки може да избере най-удачния за него вариант. Прочетете внимателно упътването за употреба преди да използвате торове, защото някои видове могат да образуват утайки и да запушат системата ви за впръскване.

Изкуствени или органични торове да изберем?

В общи линии и изкуствените и органичните торове имат една и съща роля по отножение набавянето на храна за растенията. Тук избора се обосновава по-скоро от това дали искаме да позлваме продукти създадени по химичен начин в лаборатория или извлечени хранителни елементи от различни суровини с растителен или животински произход. Обикновенно органичните торове могат да бъдат с неточен състав и ако правите изичсление на база съдържанието им то трябва да вземете в предивд варирането на елементите в тях.

Течни НПК торове

Течни НПК торове

1. Какви са предимствата на изкуствените торове?

При изкуствените торове хранителните елементи са получени и формирани като гранулиран, течен или друг вид тор по изкуствен, химичен път. Най-често изкуствените торове съдържат заедно или по отделно основните хранителни вещества за растенията, а именно азот, фосфор и калий, както и в комбинация с много други елементи и микроелементи като бор, цинк, желязо, магнезий и други. Използването на изкуствени торове в никакъв случай не означава, че растенията било то цветя или зеленчуци ще бъдат отровни или вредни за хората. Думичката изкуствен тор звучи като нещо лошо и не природосъобразно, но това не е така, те съдържат в чиста форма само и единствено хранителни вещества с които се хранят растенията и играят ролята на богато обедно меню.

2. Какви са предимствата на органични торове

Органичните торове включват широка гама разновидности от обикновена животинска тор до високо-технологично извлечени хранителни вещества от водорасли или други растителни и животински продукти. По състав те съдържат, както и изкуствените, основните хранителни вещества за растенията, заедно с много микро и макро елементи. Най-масово се използват компостирана говежда тор под формата на еко почви, последните години така нашумялата тор извлечена от калифорнийски червей, но особено добри резултати дават различни видове течни органични торове, които се извличат изцяло органично и дават много добри резултати при торене с тях, както и много добри резултати за справяне със стреса и усвояване на всички хранителни вещества.


Оценка: 4.63 - 16 гласа

ВНИМАНИЕ!!

Онлайн магазин agroapteki.com, приема и обработва пратки при спазване на строги хигиенни норми, все пак са възможни проблеми с наличностите в предвид прекратената работа на част от доставчиците, ще се свържем с вас ако не можем да изпълним част от поръчката.

Еконт любезно предоставя 20% отстъпка от куриерската такса за пратки до 50 кг и доставка до адрес, която е добавена към пазарската ви количка.

Физическият магазин в гр.Пловдив ще работи по запитване, за целта моля да се свържете с нас на телефон: 0889 33 77 35
X

Добавено в количка

Сума - 0.00лв 0.00лвДоставка - 4.82 лв.

Поръчай
Към количката
Към списъка
Към списъка
  • Вашата количка е празна

0 0