Препарати
Торове
Семена
Инвентар
Поливни системи
За вино и ракия

Хербициди, унищожаване на плевели, Препарати за растителна защита

РАУНДЪП КЛАСИК ПРО - Тотален хербицид | Макадамия 05

РАУНДЪП КЛАСИК ПРО - Тотален хербицид

за 200 мл
4.90лв
ЕКЛИПС 70 ВДГ - селективен, системен, почвен и вегетационен хербицид | Макадамия 05

ЕКЛИПС 70 ВДГ - селективен, системен, почвен и вегетационен хербицид

за 40 гр
7.70лв
НАСА 360 СЛ - Тотален хербицид | Макадамия 05

НАСА 360 СЛ - Тотален хербицид

за 100 мл
3.40лв
КОСМИК - тотален хербицид | Макадамия 05

КОСМИК - тотален хербицид

за 100 мл
3.40лв
МАГНЕТО ТОП хербицид за широколистни плевели | Макадамия 05

МАГНЕТО ТОП хербицид за широколистни плевели

за 100 мл
4.90лв

Хербицидите са пестициди, предназначени за унищожаване на тревисти плевели, единственото ограничение в употребата е съдържанието на хербицида в земеделските продукти да не превишава максимално допустимите стойности.

Защитата на тревистите селскостопански култури с използването на хербициди е далеч по-сложна. Те трябва да се дозират и прилагат по начин, който в никаква степен не повлиява полезните растения. В противен случай селскостопанските култури може да дадат много по-ниски добиви, от очакваните и фермерът да понесе сериозни загуби.

Напоследък хербицидите все по-често се използват за премахване на нежелани затревявания по тротоари, строителни площадки, пътища и др. 

Понятието плевел в земеделието се отнася до всеки див или полукултурен вид, който се намира в посева от културни растения въпреки волята на фермера. В насажденията често попадат по различни причини и културни растения, които оказват същите вреди като плевелите, поради което е прието да се наричат условни плевели.

Вредата от плевелите се проявява повсеместно, ежегодно и през целия вегетационен период, във всички посеви и насаждения. Плевелите влошават условията за развитие на растения, тъй като усвояват влагата в почвата,  хранителните вещества, заглушават или засенчват растения, а някои паразитни плевели черпят храна директно от растенията. Плевелите спомагат и за развитието и разпространението на болестите и неприятелите по различните видове култури, тъй като са техни основни или междинни гостоприемници. Редица плевели са отровни и, попаднали в продукцията, я правят опасна за живота и здравето на хората и животните.

Затова борбата с плевелите посредством използване на хербициди е задължителна в съвременното земеделие.


Оценка: 4.20 - 5 гласа

ВНИМАНИЕ!!

Онлайн магазин agroapteki.com, приема и обработва пратки при спазване на строги хигиенни норми, все пак са възможни проблеми с наличностите в предвид прекратената работа на част от доставчиците, ще се свържем с вас ако не можем да изпълним част от поръчката.

Еконт любезно предоставя 20% отстъпка от куриерската такса за пратки до 50 кг и доставка до адрес, която е добавена към пазарската ви количка.

Физическият магазин в гр.Пловдив ще работи по запитване, за целта моля да се свържете с нас на телефон: 0889 33 77 35
X

Добавено в количка

Сума - 0.00лв 0.00лвДоставка - 4.82 лв.

Поръчай
Към количката
Към списъка
Към списъка
  • Вашата количка е празна

0 0