Препарати
Торове
Семена
Инвентар
Поливни системи
За вино и ракия

Хербициди, унищожаване на плевели, Препарати за растителна защита

Поръчките се доставят с Агроаптека Макадамия 05 с 30% отстъпка 

Бузин | Макадамия 05

Бузин

за бр
7.50лв

Хербицидите са пестициди, предназначени за унищожаване на тревисти плевели, единственото ограничение в употребата е съдържанието на хербицида в земеделските продукти да не превишава максимално допустимите стойности.

Защитата на тревистите селскостопански култури с използването на хербициди е далеч по-сложна. Те трябва да се дозират и прилагат по начин, който в никаква степен не повлиява полезните растения. В противен случай селскостопанските култури може да дадат много по-ниски добиви, от очакваните и фермерът да понесе сериозни загуби.

Напоследък хербицидите все по-често се използват за премахване на нежелани затревявания по тротоари, строителни площадки, пътища и др. Един от най-ефективните препсрати за нежелана радтителност е Раундъп Класик Про, той е неизменен помощнил в борбата с плевели, както и в почистване на нежелани треви, тръни и храсти. 

Понятието плевел в земеделието се отнася до всеки див или полукултурен вид, който се намира в посева от културни растения въпреки волята на фермера. В насажденията често попадат по различни причини и културни растения, които оказват същите вреди като плевелите, поради което е прието да се наричат условни плевели.

Вредата от плевелите се проявява повсеместно, ежегодно и през целия вегетационен период, във всички посеви и насаждения. Плевелите влошават условията за развитие на растения, тъй като усвояват влагата в почвата,  хранителните вещества, заглушават или засенчват растения, а някои паразитни плевели черпят храна директно от растенията. Плевелите спомагат и за развитието и разпространението на болестите и неприятелите по различните видове култури, тъй като са техни основни или междинни гостоприемници. Редица плевели са отровни и, попаднали в продукцията, я правят опасна за живота и здравето на хората и животните.

Затова борбата с плевелите посредством използване на хербициди е задължителна в съвременното земеделие.


Оценка: 3.37 - 132 гласа
X

Добавено в количка

Сума - 0.00лв 0.00лвДоставка - 0.18 лв.

Поръчай
Към количката
Към списъка
Към списъка
Количка
  • Вашата количка е празна