Препарати
Торове
Семена
Инвентар
Поливни системи
За вино и ракия

РЗ препарати на Сярна основа използвани  в биопроизводството

Препарати съдържащи Сяра

Кумулус, Сяра БГ, Солфо, Тиовид Джет са контактни фунгициди - акарициди с широк спектър на действие съдържащи Сяра.

Сярата е микронизирана и формулирана във водоразтворими гранули, които действат като естествен тор, фунгицид и акарицид.

Има голям избор на серни препарати използвани за растителна защита. В практиката някой от тях са Сяра ВГ, Солфо, Кумулус, като всички са с 80% съдържание на сяра.

Сярата е вещество, което успешно влияе на борбата срещу мани и акари при редица култури. Използва се при полско и оранжериино производство на марули, спанак, салати, домати, краставици, пипер, дини, бобви, тикви, тютюн и декоративни видове и други.

Характеристики на различните ПРЗ съдържащи Сяра

При Сяра ВГ не се изисква карантинен срок, а при Солфо и Кумулус по определен брой дни в зависимост от културата. Сяра ВГ води успешна борба срещу брашнеста мана, струпясване, паяжинообразуващ акар, доматен акар и краста при лозя. Дозата на Сяра ВГ е 300-600гр на декар.

Изисква се изключително внимание при използването на тези РЗ препарати, които са изключително токсични за водни организми и се изисква определено време за използването им.

Температурата задължително трябва да е под 30градуса по Целзий, заради риск от изгаряне на растенията и е силно токсичен за пчели. Затова третирането на растителните култури  трябва да е в ранните часове на вечерта.

Кумулус има непрофесионална категория  за употреба, но се изисква използването на защитно облекло и материали. В случай на пожар се използва водна мъгла, пудра, въглероден диоксид и в никакъв случай компактна водна струя, която може да доведе до парна експлозия. Горящите материали образуват силно токсичен и дразнещ серен диоксид.
 


Оценка: 4.25 - 12 гласа
X

Добавено в количка

Сума - 0.00лв 0.00лв



Доставка - 0.18 лв.

Поръчай
Към количката
Към списъка
Към списъка
Количка
  • Вашата количка е празна