Семена Райграс Флориан

Семена Райграс

Семена Райграс Флориан


4.50 лв. 4.50 BGN
Оценка: 4.58 - 12 гласа
Код: 418-94

Бърза поръчка на Семена Райграс Флориан

Само попълнете телефон и ние ще се свържем с Вас в рамките на работния ден.

Тревната смес Райграс от Флориан е  еднокомпонентна и представлява семена от един селектиран сорт райграс наречен „Топ гън“ или още "Белида", поради това образува равномерен тревен чим. Това е многогодишен сорт райграс и се характеризира с бърз растеж. Райграса има маслено наситено зелен цвят и фини листа образуващи плътно покритие. Райграсът е сравнително издръжлив на отъпкване. Семената райграс може да се комбинират с други видове тревни смеси. Райграса се нуждае от редовно торене с НПК торове съдържащи азот, калий и фосфор.

Използва се за засяване със семена Райграс на различни видове градини, дворове, около блокови пространства, алеи и други. Райграса е масово приложим поради възможността за бързо изграждане на хубав равномерен тревен чим.

Изискване на райграса към светлина

  • Райграса изисква пряка слънчева светлина и има умерена поносимост към сянка.  При добра поддръжка райграса може да издържи добрия си вид в продължние на около 10 - 12 години.

Засяване на Райграс

  • Райграса се посява на пролет  или през есенните месеци, като препоръчителната температура при засяване на семената райграс е от 15ºС до 25ºС. При песъкливи почви дълбочината на засяване е до 3 см, а при глинести и свързани почви - от 0,5 см до 1,5 см.

Поливане на райграс

  • Райграса пониква за около 7 до 14 дни, като се нуждае от редовно поливане. Райграса е капризен на засушаване и трудно се възстановява от продължителен период без влага. Препоръчва се поливане с между 5 и 15 литра на кв.м, в зависимост от сезона.

Косене на райграс

  • Райграса се коси първоначално на около 6 – 7 см. и в последствие се поддържа с ежеседмично косене на около 3 – 4 см.

Препоръчителна сеитбена норма на Райграса

  • Използват се около 35-40 гр за кв.м.
  • С една опаковка от 1кг може да засадите Райграс на около 40 - 45 кв.м.


Може да ви хареса и:


/ за 0.5 гр
6.30 лв.
/ за 50 гр
2.00 лв.
/ за 100 гр
5.00 лв.
/ за 0.5 гр
6.30 лв.
/ за 0.5 гр
6.30 лв.
/ за 50 гр
1.50 лв.
/ за 0.5 гр
6.30 лв.
/ за 0.5 гр
6.30 лв.
Към количката

  • Вашата количка е празна

0