Препарати
Торове
Семена
Инвентар
Поливни системи
За вино и ракия

Профи семена Домати Розов дар Флориян

Поръчките се доставят с Агроаптека Макадамия 05 с 30% отстъпка 

Профи семена за нов родовит сорт домати - Розов дар | Макадамия 05

Профи семена за нов родовит сорт домати - Розов дар


Флориан - Florian - висококачествени сортови семена | Макадамия 05
4.0025.20BGN4 4.00 BGN Цена: 4.00лв

Код: 50839
Предлага се в разфасовки от Профи семена за нов родовит сорт домати - Розов дар

 • Профи семена за нов родовит сорт домати - Розов дар: разфасовка 0.2 гр - цена 4.00лв

 • Профи семена за нов родовит сорт домати - Розов дар: разфасовка 250 с - цена 9.80лв

 • Профи семена за нов родовит сорт домати - Розов дар: разфасовка 500 с - цена 14.50лв

 • Профи семена за нов родовит сорт домати - Розов дар: разфасовка 1000 с - цена 25.20лв

Описание Семена домати Розов дар

Домати Розов дар са нов родовит сорт с отличен автентичен вкус на българските домати. Индетерминантен, директен, средноранозрял до късен сорт тип Биволско сърце Гигант.

Растенията са средно мощни до мощно развити, със средно дебело основно стъбло, високорастящи. Сортът Розов дар е подходящ за отглеждане на открити площи  и в оранжерии, на опорна конструкция.

При узряване плодовете на доматите Розов дар са розови, със сърцевидна форма, оребрени около дръжката, едри до много едри с тегло около 400-800 гр, а някой достигат и  до 1 кг и повече, средно твърди, плътни, с много малко семена, месести, с нежна консистенция и уникални вкусови качества. Подходящ за прясна консумация.

Характеристики Семена домати Розов дар

 • за ранно производство от 20 Януари до 25 Февруари
 • за средноранно производство - 1-30 Март
 • Сеитбената норма е 20-25гр/дка
 • Семена в 1 грам 350-400 бр
 • Дълбочина на сеитбата – 1,5-2,0 см
 • Брой реколтирани растения в 1 дка - 3500-4500

домати Момини сълзи

Малко повече за домати Розов дар

За любители на големите розови домати ви предлагаме сорта Розов дар, като част от Профи серията на Флориян в часта едри розови домати. Сорта притежава страхотни вкусови ароматни качества и вкусвайки го веднага ще го отличите от други сортове розови домати. Плодовете на доматите Розов дар са удължени и имат сърцевидна форма и са истински дар за всяка трапеза. С бледо розов цвят и слабо оребряване около дръжчената ямка.

Розов дар е български сорт домати и характеризира до голяма степен вкусовите предпочитания на българите. Той е директен и високо растящ, може да се отглеждане на открито и в оранжерии за средно рано до късно отглеждане.

Средното тегло на един домат е около 500 гр., но при добро отглеждане може да достигне и до 1 кг. 

Семена домати Розов дар: Идеалният избор за ранно и средноранно производство

Въведение: Семената на домати сорт "Розов дар" са изключително популярни сред фермерите и градинарите поради техните изключителни качества и възможности за производство. Този текст ще разгледа ключовите аспекти на семената "Розов дар" за ранно и средноранно производство, като се обърне внимание на семената на домати "Розов дар", периодите за сеитба и реколта, сеитбената норма, дълбочина на сеитбата и брой реколтирани растения в дка.

I. Семена домати Розов дар:  ранно производство от 20 Януари до 25 Февруари

Семената на домати "Розов дар" се нареждат сред най-подходящите за ранно производство поради техните специфични характеристики и резултатите, които могат да бъдат постигнати.

1.1. Период за сеитба: Изключително важно е да знаем правилния период за сеитба на семената "Розов дар" за ранно производство. Оптималният времеви интервал за сеитба на тези семена е от 20 Януари до 25 Февруари. Този период позволява на растенията да се развият и укрепят преди пролетните студове и да гарантира по-ранни реколти.

1.2. Сеитбената норма: Сеитбената норма за семена на домати "Розов дар" за ранно производство е от 20 до 25 грама на декар (гр/дка). Този оптимален брой семена на декар осигурява достатъчно плътност на засаждане и оптимален ръст на растенията.

1.3. Дълбочина на сеитбата: За успешното засаждане на семената "Розов дар" за ранно производство, дълбочината на сеитбата трябва да бъде в интервала от 1,5 до 2,0 см под повърхността на почвата. Това осигурява подходящи условия за развитие на кореновата система и гарантира стабилен растеж на растенията.

1.4. Брой реколтирани растения в 1 дка: С реколтиране се има предвид броят на успешно израсналите растения на декар, които ще бъдат готови за събиране на плодове. С приложените практики и подходящите условия, семената на домати "Розов дар" могат да доведат до реколта, съдържаща между 3500 и 4500 растения в 1 декар, което е впечатляващо икономически изгодно.

II. Семена домати Розов дар: средноранно производство - 1-30 Март

След като разгледахме възможностите за ранно производство, е време да се обърнем към средноранното производство на домати сорт "Розов дар".

2.1. Период за сеитба: За средноранното производство, периодът за сеитба на семената "Розов дар" е препоръчително да бъде от 1 до 30 Март. Това осигурява подходящи условия за растеж и развитие на растенията и позволява по-късните реколти.

2.2. Сеитбената норма: Сеитбената норма за семена на домати "Розов дар" за средноранно производство също е от 20 до 25 грама на декар (гр/дка). Този стандарт осигурява подходяща плътност на засаждане и оптимален растеж на растенията.

2.3. Дълбочина на сеитбата: За успешното засаждане на семената "Розов дар" за средноранно производство, дълбочината на сеитбата трябва отново да бъде в интервала от 1,5 до 2,0 см под повърхността на почвата. Този фактор е от съществено значение за развитието на кореновата система и здравия растеж на растенията.

2.4. Брой реколтирани растения в 1 дка: За средноранното производство, семената на домати "Розов дар" могат да осигурят успешна реколта, съдържаща между 3500 и 4500 растения в 1 декар, съчетавайки правилната сеитбена норма с оптималните условия за растеж.

Семената на домати "Розов дар" представляват идеалния избор за фермерите и градинарите, които търсят висококачествени икономически изгодни решения за ранно и средноранно производство на домати. С правилния период за сеитба, сеитбена норма, дълбочина на сеитбата и брой реколтирани растения в 1 дка, тези семена могат да гарантират впечатляващи реколти и стабилни печалби. Независимо дали сте професионален фермер или градинар, семената на домати "Розов дар" са надежден партньор за успешно производство и висококачествени плодове.


Оценка: 4.22 - 146 гласа

Мнения за Профи семена за нов родовит сорт домати - Розов дар


05/01/2023

за първа година засадихме и отглеждахме домати, не зная дали късмета на начинаещия, но имахме много добра реколта, единия сорт който засяхме беше розов дар, топи се в устата, чудесни вкусови качества, сладък, няма жилки и зелени участъци, въпреки едрината узрява равномерно, поливан е капково, не сме торили, имаше домати с едрина от 700 до 1010гр, превъзходен, препоръчвам!

02/06/2021

Златен домат. Вкус, качество и по родовитост. Това е един от сортовете които вея всяка година редовно.

30/01/2021

Страхотен е

14/12/2020

ИДИЯЛЕН СОРТ.

14/12/2020

Незаменим е.


Напиши мнение за Профи семена за нов родовит сорт домати - Розов дар

Лош           Добър


Забележка: HTML не се потдържа!

Още продукти които може да харесате:


Семена домати Розов блян | Макадамия 05

Семена домати Розов блян

за 0.3 гр
2.60лв
Семена домати Розова магия | Макадамия 05

Семена домати Розова магия

за 0.2 гр
2.20лв
Семена Домати Розов гигант | Макадамия 05

Семена Домати Розов гигант

за 0.2 гр
2.30лв
Профи семена Домати Розали | Макадамия 05

Профи семена Домати Розали

за 0.3 гр
4.50лв
Семена Домати Розово сърце - ИЗК | Макадамия 05

Семена Домати Розово сърце - ИЗК

за 10 с
2.50лв
Семена Домати Розалина Роса F1 | Макадамия 05

Семена Домати Розалина Роса F1

за 50 с
4.50лв
Профи семена домати Розамакс | Макадамия 05

Профи семена домати Розамакс

за 0.3 гр
4.00лв
Профи семена домати Розалукс | Макадамия 05

Профи семена домати Розалукс

за 0.3 гр
4.20лв
X

Добавено в количка

Сума - 0.00лв 0.00лвДоставка - 0.18 лв.

Поръчай
Към количката
Към списъка
Към списъка
Количка
 • Вашата количка е празна