Препарати
Торове
Семена
Инвентар
Поливни системи
За вино и ракия

Препарати против Алтернария

Поръчките се доставят с Агроаптека Макадамия 05 с 30% отстъпка 

Алтернария | Макадамия 05

Алтернария

Алтернария напада листата, стъблата и плодовете на растенията. За да предотвратите загниване и окапване на нападнатите плодове е нужно да използвате препарати за растителна защита срещу алтернария.

Виж още

Препарати за борба с Алтернария

Още за Алтернария

Симптомите на Алтернария се появяват в основата на растенията, като върху листата и стъблата се появяват кръгли петна с кафяв цвят,  а увеличаването размера на кафявите петна петна  се обособяват, в средата на петната, концентрични кръгове, а листата понякога придобиват жълт ореол. След време кафявите петна стават по-големи и се сливат в едно по-голямо петно, а това причинява разрушаване на тъкан, а оттам намалява фотосинтезиращата повърхност. Алтернарията може да доведе до пълна загуба на листа и до загиване на растението, затова борбата с алтернария или още наричана кафяви петна, с препарати против алтернария е неизбежна. 

Болеста напада листата, стъблата и плодовете на растенията. Друга особенност е ,че петната по стъблата са леко хлътнали, но  също с характерните за болеста концентрични кръгове. Заразяват се предимно узрели плодове, а навлизането на патогена е откъм дръжката на самия плод. Появява се едро, хлътнало, некротично петно върху плода, което често е покрито с тъмнокафяв до черен налеп. За да предотвратите загниване и окапване на нападнатите плодове е нужно да използвате препарати за растителна защита срещу алтернария.

Благоприятни условия за развитието на болестта са прекалена влажност и високи температури, по време на активната вегетация на растенията.Оценка: 3.59 - 71 гласа
X

Добавено в количка

Сума - 0.00лв 0.00лвДоставка - 0.18 лв.

Поръчай
Към количката
Към списъка
Към списъка
Количка
  • Вашата количка е празна