Препарати
Торове
Семена
Инвентар
Поливни системи
За вино и ракия

Рат Билен - Отрова за мишки и плъхове

Рат Билен | Макадамия 05

Рат Билен


3.50 BGN Цена: 3.50лв

Код: 1045-41


Опаковка: 100 грПроизводител:


Други

Направи запитване:

Попълнете телефон и ние ще се свържем с Вас.
Оценка: 4.40 - 5 гласа

Предлага се в разфасовки от Рат Билен

  • Рат Билен: разфасовка 100 гр - цена 3.50лв

Препарат за борба с вредители

Рат Билен е готова за употреба родентицидна примамка под формата на пелети за контрол  на синатропни гризачи: сив плъх и домашна мишка.

Инструкции за употреба на Рат Билен отрова за мишки

Може да се използва вътре в сгради и около тях.

Преди началото на третиране с отровата за мишки Рат Билен е необходимо да се извърши предварителен оглед на заразената зона, за да се идентифицират видовете гризачи, местата на тяхната дейност и да се определи вероятната причина за нападението и интезитета му.

Да се отстранят лесно достъпните източници на храна и вода за гризачите, за да се подобри приемането на продукта и да се намали вероятността от повторно нахлуване.

Обектът не трябва да се почиства непосредствено преди третиране, тъй като това смущава популацията на гризачите и прави приемането на примамки по-трудно постижимо.

Отровата за мишки и плъхове трябва да се използва само като част от интегриран контрол на вредители, заедно с всички други мерки за хигиена и при възможност нехимични методи за контрол на гризачи. 

Родентицидът трябва да се поставя в дератизационни кутии, защитени срещу отваряне и обезопасени по начин, който свежда до минимум риска от случайно поглъщане на препарата от деца и нецелеви животни. Примамките се фиксират вътре в отровната точка, за да не бъдат разпилявани от гризачите. Дератизационните кутии трябва да бъдат снабдени с маркировка, която ясно показва, че съдържат родентицид и не трябва да се отварят, повреждат или преместват. Те се поставят в засегнатите от гризачите зони и помещения, близо до дупките им, по маршрутите им на движение и местата, които основно предпочитат. Където е възможно, кутиите трябва да се закрепват за земята или за други конструкции, както и да се поставят на места, защитени от наводняване. 

Заложените примамки трябва да се посещават често поне веднъж на 2-3 дни (при обработка срещу мишки) или на 5-7 дни (при обработка срещу плъхове) след началото на третирането и поне един път седмично след това, за да се провери дали се приемат от гризачите и да се презареждат, ако са изядени или повредени. Това продължава докато консумацията спре. 

Ако приемането на примамката е сравнително слабо, въпреки установената висока численост на вредителите, е необходимо дератизационните кутии да се преместят на други места или да се използва родентицид с друга формулация. 

Продуктът не е предназначен за дълготрайна употреба и не се използва като постоянни отровни точки. 

Обработката с отрова за гризачи Рат Билен продължава максимум 35 дни. 

Ако през целия период на третиране примамките продължават да се изяждат и не се наблюдава спад в числеността на гризачите, трябва да се определи вероятната причина за това. След като се изключат другите възможности, най-вероятно става дума за резистентни гризачи. Тогава трябва да се прецени възможността за употреба на неантикоагулантни или по-силни антикоагулантни родентициди, а също и използването на капани като алтернативна мярка за контрол. 

Продуктът не трябва да се прилага директно върху почвата и в дупки на гризачи.

Примамките не се използват за защита на селскостопански култури от гризачи. 

Да се избягва третиране с продукта при наличие на незащитени храни и фуражи. Да се предотврати достъпа до примамката на деца, домашни любимци, селскостопански и други нецелеви животни. 

Биоцидът е опасен за дивите животни. 

При употреба на обществени места третираните площи се маркират с поставяне на предупредителни табели, описващи риска от първични и вторични отравяния, както и мерките за оказване на първа помощ.

По време и след приключване периода на третиране всички остатъци от примамката се събират и отстраняват по безопасен начин в съответствие с изискванията на националното законодателство.

След употреба и преди хранене да се измиват ръцете и изложената кожа.

Умрелите гризачи се премахват на чести интервали по време на дератизацията, най-малко със същата честота, с която примамките се проверяват или презареждат. При някои обстоятелства може да се изисква ежедневна проверка. Да се използват подходящи ръкавици при работа с умрели животни. Мъртвите гризачи се поставят в плътно затворени двойни пластмасови торби и се предават за съхранение или унищожаване в обекти за обезвреждане на животински продукти, регистрирани в областните дирекции по безопасност на храните.

Норми на приложение на Рат Билен отрова за мишки

Примамката се залага в дератизационни кутии на интервали от 5 м. 

  • За домашни мишки – 2-4 пликчета (20-40 г) в една дератизационна кутия. 
  • За плъхове – 10-20 пликчета (100-200 г) в една дератизационна кутия.

Съхранение на Рат Билен отрова за мишки 

Да се съхранява само в оригиналната опаковка. Съхранявайте контейнерите, запечатани на добре проветриво място, далеч от пряка слънчева светлина.

Няма мнения за този продукт.


Напиши мнение за Рат Билен

Лош           Добър


Забележка: HTML не се потдържа!

Още продукти които може да харесате:


Родекил пелети - отрова за мишки и плъхове | Макадамия 05

Родекил пелети - отрова за мишки и плъхове

за 150 гр
5.00лв
Капан за къртици тунелен | Макадамия 05

Капан за къртици тунелен

за бр
12.50лв
Магнум Гел ИГР Плюс за хлебарки | Макадамия 05

Магнум Гел ИГР Плюс за хлебарки

за бр
11.10лв
Димки - против къртици | Макадамия 05

Димки - против къртици

за бр
2.50лв
Айкън 10 КС - отрова за насекоми | Макадамия 05

Айкън 10 КС - отрова за насекоми

за 20 мл
6.70лв
Родекил паста за борба с мишки и плъхове | Макадамия 05

Родекил паста за борба с мишки и плъхове

за 200 гр
6.40лв
Добол 2 МГ - против мравки | Макадамия 05

Добол 2 МГ - против мравки

за 50 мл
6.40лв
Хлебомор К - гел контейнер отрова за хлебарки | Макадамия 05

Хлебомор К - гел контейнер отрова за хлебарки

за бр
6.90лв
X

Добавено в количка

Сума - 0.00лв 0.00лвДоставка - 0.18 лв.

Поръчай
Към количката
Към списъка
Към списъка
  • Вашата количка е празна

0 0