Препарати
Торове
Семена
Инвентар
Поливни системи
За вино и ракия

Препарати против Брашнеста мана - оидиум

Поръчките се доставят с Агроаптека Макадамия 05 с 30% отстъпка 

Брашнеста мана - оидиум | Макадамия 05

Брашнеста мана - оидиум

Брашнеста мана или още оидиум е болест по растенията, която се развива през целия вегетационен сезон, като най-силно се проявява при влажно и хладно време, в периоди с по-слаба интензивност на слънчевата радиация в гъсти и прераснали посеви.

Виж още

Препарати за борба с Брашнеста мана - оидиум

СИНСТАР | Макадамия 05

СИНСТАР

за 20 мл
5.50лв
PREV-GOLD / Прев-Голд | Макадамия 05

PREV-GOLD / Прев-Голд

за 1 л
84.50лв

Още за Брашнеста мана - оидиум

Брашнеста мана или още оидиум е болест по растенията, която се развива през целия вегетационен сезон, като най-силно се проявява при влажно и хладно време, в периоди с по-слаба интензивност на слънчевата радиация в гъсти и прераснали посеви. Високите температури на въздуха задържат развитието на болестта. Брашнестата мана засяга редица култури и за да се справите с нея и да ограничите ефекта и върху количеството и качеството на земеделската продукция трябва да използвате подходящи препарати за растителна защита за борба с брашнеста мана, но спазвайки стриктно препоръчителните норми.

Симптоми на брашнестата мана по растенията

Външните признаци на брашнестата мана се появяват по листата, листните влагалища, стъблата и много рядко по плевите. В самото начало по засегнатите от брашнестата мана участъци се наблюдава бял брашнест налеп, който по-късно се уплътнява и придобива жълтеникаво-сив цвят, като обхваща изцяло нападнатите растителни части, от където идва и името на болестта.

Борба с брашнеста мана 

За да се предпази културата от заразяване с брашнеста мана е необходимо самосевките и житните плевели да се унищожават преди поникването на житните посеви с подходящи хербициди за борба с плевели и културата да бъде засята в оптимални срокове и с нормална гъстота. Когато във фаза 1-2 се наблюдава нападение от над 30% върху първите четири листа се налага химическо третиране с препарати за растителна защита, фунгициди срещу брашнеста мана.Оценка: 3.51 - 55 гласа
X

Добавено в количка

Сума - 0.00лв 0.00лвДоставка - 0.18 лв.

Поръчай
Към количката
Към списъка
Към списъка
Количка
  • Вашата количка е празна